jyrisuominen Kansalaisten todellinen terveys ja maan käytäntöjen muuttaminen sellaiseksi joka vähentää nykytilanteen kustannuksia päinvastaiseksi kuin nykyään. Kansalle oikeus päättää omista asioistaan paikallisesti sekä valtakunnallisesti vrt. eduskunnan, kunnan/kaupungin valtuustojen tekemät päätökset kansalaisten/kuntalaisten/kaupunkilaisten tahdon tai yleisen mielipiteen vastaisesti.

Maassamme diabeetikkoja jo 500 000 – Haluatko eroon tai välttää diabetesta?

Maassa diabeetikkoja jo 500 000 – Haluatko eroon tai välttää diabetesta?

 

Tietoa ja historiaa

Tähän diabetekseen on jokaisella meistä riski sairastua, enemmistö ihmisistä sairastuu diabetekseen ennemmin tai myöhemmin, eli aivan selvä kansantauti, tarkoituksena on tietenkin myydä lääkkeitä, eikä ruokateollisuus halua vaikuttaa asiaan mitenkään.

 

Tästä kirjoituksesta selviää miten voit välttää diabetesta tai sitten siitä miten sitä voit hoitaa sekä päästä lääkkeistä jopa eroon kokonaan (2-tyypin diabetes) ja oikea tapa ollut diabeteksen hoidossa jo muutaman vuosisadan ajan, tästä sairaudesta  kärsii monet ihmiset ja monelle se tulee eteen jossain vaiheessa elämää.

 

Tämä on siis ikivanha hoitomuoto, on siis lääkeyhtiöiden intresseissä hoitaa ihmisiä lääkkeillä jolla lasketaan verensokeria, kun se voidaan hoitaa oikeallakin tavalla eli ruokavaliolla.

 

Jo 1600-luvulla tuli sokeri käyttöön ja diabetes lähti silloin liikkeelle, eli 1750-luvulla tutkimuksia tehtiin ja saman vuosisadan lopussa, keksittiin parantava ruokavalio jossa syötiin paljon eläinpitoista lihaa, sekä läskiä ja vähän kasvimaailmasta viljatuotteita eli viljoja ja leipää, tämä tutkimus julkaistiin vuonna 1798, siitä saakka tämä hoitomuoto oli diabeteksen ainoa oikea hoitomuoto.

 

Kunnes 1970-luvulla amerikkalaisista senaattoreista muodostuneessa komiteassa, ehdotettiin virallisesti uudet hoitosuositukset että pitää syödä paljon hiilihydraattia ja vähän rasvaa, tämän jälkeen suosituksen omaksui amerikan sydänyhdistys ja hyvin pian tämän jälkeen sen hyväksyi myös amerikan diabetesyhdistys, tästä alla lisää.

 

Tuo komitea v.1970 teki nuo uudet viralliset suositukset ja täysin väärät hoitosuositukset, joka ainoastaan lisää diabeteksen määrää koko maailmassa, myös täällä meidän maassamme. Eli 1970-luvulla komitean hengelle vaarallinen suositus levisi länsimaihin ja kaikkialle muuallekin.

Komitean virallinen suositus on päinvastainen hoitomuotoon joka keksittiin jo 1700-luvulla ja joka oli ainoa oikea hoitomuoto välttää diabetesta ja hoitaa diabetesta.

Kyse on vain siitä että lääketeollisuudella on omat intressit taustalla, käypähoito suosituksien professoreiden kirjoitukset sekä hoitomuodot/suositukset unohtavat kertoa kytköksistä lääketeollisuuteen.

 

Virallinen taho puhuu hoitosuosituksissaan että syödään monityydyttymättömiä rasvoja ja kompleksista hiilihydraattia, jälkimmäinen tarkoittaa tärkkelystä eli syöt leipää ja laitat siihen (superjalostettua) margariinia päälle.

-Tämä on myrkkyllistä juurikin diabeetikoille.

 

Verensokerin yhteys diabetekseen

Diabetes johtuu yksinkertaisesta asiasta, taas sairaus voi olla monioireinen.

Hiilarit vaikuttaa koko ihmisen hormoonitasoon, eli insuliinilla on dramaattiset vaikutukset elimistössä.

 

Pääpointti on että sokerimäärä elimistössä on oikeasti noin teelusikallinen, kun sitä määrää nostetaan tai lasketaan elimistö joutuu tekemään suuren määrän työtä pitääkseen veren sokerin tasaisena eli oikea arvo pikamitattuna on 5-6, jos meillä on liikaa sokeria veressä se tuhoaa proteiineja pikaisesti ”suomennettuna” tarkoittaa että se tuhoaa lihaksia.

 

Kun syödään hiilihydraattia iän mukana, se nostaa vähitellen veren insuliini hormoonia, joka on anabolinen hormooni, tämä insuliini vähentää muiden hormoonien määrää elimistössä, kuten kasvuhormonia ja testosteronin määrää, eli ihmiselle tulee läskiä ja lihakset kutistuu, ihminen ei lihoa mitenkään jos insuliinin taso on kohdallaan, kyse on ristiriidasta ja väärästä virallisten tahojen suosituksesta joka vaikuttaa myös tällä sektorilla meidän maassammekin, on dieetti tuotteita ja niin edelleen.

 

Kiinnittäkää huomiota myös tähän

Palaan aiheeseen lisäravinteista myöhemmin, mutta tämän verran avaan tässä vaiheessa tietoa kansalle:

mikroravinteita eli vitamiineja yms. tarvitaan jotta yleisesti vältyt monilta sairauksilta ja mukaan lukien jopa syövältä, ruuasta et saa välttämättä riittävästi noita tärkeitä mikroravinteita.

D-vitamiinin puute on suurin syy kaikenlaisiin sairauksiin, terveyskeskuksessa tämän vitamiinin määrän voi mittauttaa, siihen ne taas eivät suostu, sitten puhutaan samalla terveydenhoidosta ja lääketieteestä.


"Suomessa farmakologian professori Ilari Paakkari vaati Duodecimin pääkirjoituksessa (D-vitamiinin) saantisuosituksen nostamista nykytietoa vastaavaksi. Se säästäisi Suomessa arviolta 2,5 miljardia euroa vuodessa."

- Pohtikaa mitä sillä on vaikutusta kansantalouteen kun 500 000 suomalaista voitaisiin hoitaa pitkälti ilman "lääkkeitä" kuka siitä kärsisi ja ketkä siitä hyötyisivät..


Ylipäätään vitamiinien ja varsinkin d-vitamiinin tason tutkiminen verestä on ensiarvoisen tärkeää kaikkien sairauksien ja monien muiden oireiden kohdalla, tämä hormoonin kaltainen vitamiin vaikuttaa 200 sairauteen maassaame, myös suomalaisille tuttuun verisuonten kalkkeutumiseen, sekä diabeteksen ehkäisyyn.


Tässä yksi selvä syy miksi poliittisesti haluan vaikuttaa asioihin, tuoda esille koko kansalle asioita joista kansa ei tiedä, eikä media näistä asioista paljoa ilmoittele.

Kärsijänä ovat ihmiset ja me kansalaiset, joita lääketeollisuus sekä ruokateollisuus isolla rahalla sairastuttaa ihmisiä, tuohon ruokateollisuuteen on myös helppo vaikuttaa, älä syö jatkojalostettuja tuotteita eikä einesvalmisteita, pyri syömään puhdasta ja luonnonmukaista ruokaa niin paljon kuin mahdollista, haitallisiin lisäaineisiin ja muihin sellaisiin myrkkyihin joita ruuassamme on, niin palaan tähänkin aiheeseen myöhemmin.

 

Diabeteksen hoito

Olipa sitten 1 tai 2 tyypin diabetes tai et halua itsellesi 2-tyypin diabetesta., toimit kuten alla on neuvottu ja kerrottu.

Diabeteksen hoito on erittäin helppo hoitaa, vältät hiilihydraatteja sekä syöt lihaa, kohonnut verensokeri ei ole heti riski, nopeat verensokerit vaihtelut on isompi riski, eli elimistö tekee työtä pitääkseen sokeritasapainon kohdallaan.

Diabeetikko tai tavallinen tervekin ihminen joka syö valmiiksi oikein, saa pidettyä elimistön insuliinitason ja sokeritasapainon kohdallaan.

Pelkistetysti: Insuliinia tarvitaan ainoastaan siihen että se hoitaa "sokerien" käsittelyä, joka siis tulee "hiilihydraateista".

- Lue asia tarkemmin alla mainitusta lääkäri Antti Heikkilän kirjoittamasta kirjasta.

 

1-tyypin diabeteksessa omaa insuliinituotantoa ei ole lainkaan tai vain vähän. 

2-tyypin diabeteksessa elimistössä on omaa insuliinituotantoa aivan liikaa ja siihen otetaan insuliia sitten vielä lisää lääkkeen muodossa, tämä on täysin järjetöntä puuhaa.


1-tyypin diabeteksessa joudut ottamaan vähän lääkkeitä, tai ainakin voit olla jopa pidemman aikaa ilman lääkkeitä. Nämä vaihtoehdot riippuvat siitä onko sinulla omaa insuliini tuotantoa ollenkaan, tai vähän insuliinin tuotantoa.

Tai voit estää diabeteksen tulemisen, kun lääkäri varoittaa että jos veriarvot eivät ole kohdillaan 2 viikossa, niin sitten tarvitsee aloittaa lääkehoito.

Yleisesti ottaen pikamittauksella veren "sokerin" määrän selvittämisen lisäksi on syytä ottaa pitkäaikainen ns. 3 kk  veren "sokerimittaus", jolla saadaan pidemmältä ajalta selvitys veren "sokerista".

 

Laihduttajat, diabeetikot ja painonhallinta

Täysin sama asia, noudattamalla erittäin vähähiilihydraattista ruokavaliota, "ylipainoisten" kohdalla painosi alkaa laskea 1-1,5 kg viikossa, verenpaine tasaantuu myös laihoilla diabeetikoilla, tunnet olosi jo muutamassa päivässä paljon terveemmäksi (normaaliksi) kun vältät hiilihydraatteja, hetken päästä pääset eroon lääkkeistä, jos sinulla on jo 2-tyypin diabetes.

 

07.01.2011 ILMIÖITÄ:

Vaihtoehtoiset ruokavaliot yleistyvät - vähähiilihydraattisen dieetin suosio selvitetään

"Vaihtoehtoisten ruokavalioiden suosio on kasvussa. Virallisten ravitsemussuositusten vastaista ruokavalioita noudattavien tarkkaa määrää ei kuitenkaan tiedetä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos aikookin selvittää, kuinka suuri osa suomalaisista noudattaa suosiotaan kasvattanutta vähähiilihydraattista ruokavaliota.

 

Virallisten ravintosuositusten vastaisista ruokavalioista ainakin vähähiilihydraattisen ruokavalion suosio on kasvussa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella suosio on huomattu, ja THL aikookin selvittää, kuinka paljon vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavia Suomessa on.

THL aikoo ensi vuonna lisätä suomalaisten ruokailutottumuksia kartoittavaan kyselytutkimukseensa osion, jossa kysytään, onko vähähiilihydraattisen ruokavalion noudattaminen tärkeää vastaajalle.

Tähän asti Suomessa ei ole ollut luotettavaa tutkimustietoa vaihtoehtoisten ruokavalioiden tai dieettien noudattajien määrästä.

Terveysviranomaiset eivät voi kuitenkaan suositella vähähiilihydraattista tai muitakaan niin sanottuja ideologisia ruokavalioita, koska tarpeeksi luotettavia tutkimuksia niiden terveysvaikutuksista ei ole.

Tänä keväänä alkaa työ Pohjoismaiden yhteisten ravitsemussuositusten tekemiseksi. Parin vuoden kuluttua tulevat voimaan Suomen omat ravitsemussuositukset. Niissä tullaan tuskin vieläkään suosittelemaan eläinrasvojen käyttöä, vaikka hiilihydraattien määrää energianlähteenä vähennettäisiinkiin."

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/01/vaihtoehtoiset_ruokavaliot_yl...

Tämä vähähiilihydraattinen ruokavalio on jo käytössä naapurimaassa Ruotsissa diabetekseen hoitoon liittyen, eli virallisesti hyväksyttynä hoitomuotona diabeteksen hoidossa, tuossa maassa myös ravintotieteilijät käskivät poistaa alunperin lääkärin oikeudet pois siltä lääkäriltä joka tämän asian toi alunperin maassa esiin, asia tutkittiin virallisen tahon toimesta.

Tämän tutkinnan jälkeen, tästä lääkäristä tuli suosittu hahmo naapurimaassa, kun virallinen taho tuossa maassa hyväksyi tämän lääkärin esiin tuoman väitteen, eli oikeana ja vanhana hoitomuotona diabeteksen hoitoon liittyen.

Tuossa naapurimaassa lääkeyhtiöitä ei "kumarreleltu" vaan pyhä asia rikottiin vain yhden lääkärin toimesta, virallisen tahon ollessa mukana vaikuttamassa, tässä maassa asiat tehdään aina toisin.

Loogisesti ajattelemalla THL:n tutkimus on hieman "mukana" tämän aiheen piirissä, mutta julkista ja poliittista painostusta tarvitaan lisää, ilman että media ajattelee mainostulojen menetystä, sekä lääkärit yleisesti jättäisivät puuta heinää puheet myös diabeteksesta.

-Pelko työpaikan menetyksestä pelottaa enemmän kuin totuuden puhuminen ja kansa maksaa terveydellään ja ruokateollisuus kiittää.

 

Tälle asialle on ominaista suuri vastustus, jota kaikki tahot pyrkivät estämään, estämistä, vaientamista ja syrjintää tapahtuu myös omalla kohdallani, tarkoitus on että tälläiseen asiaan ei saisi "puuttua".

 

Lähde mm. Lääkäri Antti Heikkilän kirjoittama kirja: Diabeteksen hoito ruokavaliolla

Kirjan esittelyn löydät täältä http://www.rasalas.fi/kirja.php?id=53

MTV3 / Studio55 04.10.2010 "Parantaako ruokavalio diabeteksen?"


 

Olen Suomen kansan asialla.

 

Jyri Suominen, Turku.

Kansalaisaktivisti.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)

Ihan asiaa, kiitos! Omassa elimistössä koettu vähähiilihydraattisen ruokavalion positiivinen vaikutus verenpaineeseen. Sokeriongelmia ei ole ollutkaan, mutta varmasti tehoaa kuvaamallasi tavalla.

Vieras (nimimerkki)

Minulla todettiin diabetes/2.tyyppi ja lääkärin määräyksestä aloin lääkityksen, metafrormiini. "Hyvä uskoisena" aloin noudattamaan Diabetesliiton ruokasuositusta, ateriakokonaisuuksia neljä päivässä ja kolemella 2 palaa leipää päällyksin. Monipuolista, vähärasvaista ja runsaasti kaloreita, etupäässä hiilihydraateista.

Lihoin ja laiskistuin. Niveliä kolotti, henkeä ahdisti jne...olin tyypillinen diabeetikko...Lääkkeet saivat vatsani vielä huonommaksi.

(Diabetesliitto ilmoittaa sivuillaan sponsoreikseen lääketeollisuuden lisäksi Vaasan ja Valion. Joten heillä on aihetta kiittää liittoa.)

Viime vuonna aloin "hujaamaan" kroppaani ja lääkäriäni vähähiilihydraattisella ruokavaliolla, kuitenkin syömällä riittävän määrän muita ravintoaineita. Kaloreita vähensin 2/3 osaan suosituksista.

Tuloksena sain verensokeriarvot alle 6 mmol/L ja laihduin 82 kilosta 73 kiloon. Vireyteni on lisääntynyt ja aloitin uintiharrastukseni uudestaan.

Nyt mittaan verensokerini ja verenpaineeni viikottain omilla mittareilla aina silloin tällöin, tyytyväisenä...labrakokeisiinkin pääsen kun olen diabeetikko ja sairas(virallisesti).

Käyttäjän jyrisuominen kuva
Jyri Suominen

Juuri näin toimit täysin oikealla tavalla, rasva on polttoainetta ihmiselle ja proteiini toimii rakennusaineena.

Vaikka osteoporoosi, johtuu siitä että proteiinin ympärille muoostuu kovat mineraali kiteet (mikroravinteet vaikka ruuasta), eli luun haurastuminen tapahtuu mm. D-vitamiinin puutteesta, kun esimerkiksi kalsium ei imeydy.

Luukato ei siis mielestäni liity pelkästään ravinteiden imeytymisongelmaan, vaan siihen että luu haurastuu kun elimistö ei saa tarpeeksi ravinteita ja luu haurastuu sitä kautta. Joten:

"Osteoporoosi eli luukato on yleissairaus ja Suomessa sadat tuhannet kärsivät siitä. Osteoporoosissa luusto haurastuu normaalia enemmän, kun luukudos vähenee ja sen kestävyys heikkenee. Osteoporoosista puhutaan kun luun mineraalitiheys alentuu 25-30 prosenttia terveen aikuisen tasosta. Pienempää alentumista kutsutaan osteopeniaksi. Haurastumisen seurauksena on luunmurtumia, etenkin ranne- ja lonkkamurtumia ja selkänikamien kokoonpainumista"
http://fi.wikipedia.org/wiki/Osteoporoosi

Varsinkin kun ikää tulee lisää, kuten vanhukset, elimistön kyky käsitellä hiilihydraattia ja ravinteita vaikeutuu/heikkenee, jolloin oikea ruokavalio ja hyvin ravintorikas ruoka on avainsana myös luukadon ehkäisyyn, lonkkamurtumat yms.
Se että vanhukselle annetaan vaikka lisäravinteena kalsiumia, ei vielä korjaa tilannetta, kun luusto tarvii muitakin mineraaleja.

Me tarvitsemme elimistöön kaikkia mikroravinteita joita siellä kuuluukin olla.
Ellei elimistö saa kaikkia tarpeellisia ravinteita, elimistö ei voi toimia oikein, josta johtuu varmaan kaikki vaivat ja sairaudet.

perinnöllisyys vaikuttaa siihen että se mitä Sinä laitat nykyaikan suuhusi, altistaa myös jälkipolvet erilaisille sairauksille, joista monet ovat geeniperintönä sisäisessä mekanismissa dna-tasolla.Koska syömämme ruoka myös vahingoittaa geenejä, korjaa niitä geenejä tai osa geeneistä on passiivisena odottamassa aktivoitumista.

D-vitamiini vaikuttaa 200 sairauteen ja 2000 geenin toimintaa, loogisesti päättelemällä ymmärrät mistä ravinnossamme on oikeasti kyse, sekä miksi nykyinen ruokasuositus ei kohtaa myöskään ruokateollisuuden kanssa verrattuna oikeaan puhtaaseen ruokaan, kun ruokateollisuus hypettää oman valmisruokansa kanssa ja pitävät sitä jopa terveelisempänä kuin oikeata puhdasta ruokaa.
Jos kansa ei saa tietoa mistään, ongelma vain laajennee kokoajan isommaksi, sekä puhdas ruoka tulee loppumaan maapalllolta jossain vaiheessa, kun on kiintiöitä ja tuotantokiintiöt jne. Samalla vihannesten hinta nousi viime vuonna, tänä vuonna on odotettavissa lisää muita hinnan korotuksia.

Viallinen geeni on mahdollista korjata tulevaisuudessa, pointti on siinä mitä suuhun laitat :)

Cokis on kaupassa litrahinnaltaan halvempaa kuin suosittu maito, jopa karkkikilo on halvempaa kuin leipäkilo.
-Noiden aineiden vaikutuksista en nyt kommentoi mitään, mutta suunta on se että puhdas ruoka loppuu jossain vaiheessa markkinavoimien keinotekoisessa huijauksessa, jokaisessa maassa ajetaan paikallista maataloutta alas EU:n ja muiden tahojen mukana ololla, voitontavoittelu/maksimointi on päivän sana, tästä tulevasta isosta maataloushuijauksesta hyötyy vain pieni osa rahallisesti, mutta ketkä tästä kärsivät..?

Vieras (nimimerkki)

...jatkan kun vastasit: minua ovat suositukset askarruttaneet. Kalorimäärät ja monipuolisuus suosituksissa tuntuvat tietämättömyydeltä, mitä todella esim minun vanheneva(64v.) kroppani tarvitsee.

Määrillä ja monipuolisuudella on mielestäni saatu kansa lihomaan ja siitä on jo tilastoja jopa lastenkin lihomisesta.

Nythän on "netin" avulla mahdollisuus selvitää ravintoaineiden sisältämät aineet; rasvat, hiilihydraatit, proteiinit, vitamiinit jne. Niiden tietojen ja oman vatsan avulla voi hyvin laatia itselleen sopivan ruokavalion niin, että siinä on kaikki tarvittava.

Vatsa kyllä ilmoittaa välittömästi, jos harkintakyky pettää. Ja jokainen joka ei ajattele vatsaansa, ei ajattele mitään.

kylähullu (nimimerkki)

Automaatiotekniikka on tullut jäädäkseen.

Vieras (nimimerkki)

VHH:lla viimeiset 9 kuukautta + D-vitamiinia 125 mikrogr. päivittäin = painosta 10 kg pois ja ensimmäinen talvi ilman flunssaa.

Diabetes mellitus (nimimerkki)

Muutama kommentti kirjoitukseesi, kirjoitat:

"Jo 1600-luvulla tuli sokeri käyttöön ja diabetes lähti silloin liikkeelle, eli 1750-luvulla tutkimuksia tehtiin ja saman vuosisadan lopussa, keksittiin parantava ruokavalio jossa syötiin paljon eläinpitoista lihaa, sekä läskiä ja vähän kasvimaailmasta viljatuotteita eli viljoja ja leipää, tämä tutkimus julkaistiin vuonna 1798, siitä saakka tämä hoitomuoto oli diabeteksen ainoa oikea hoitomuoto."

Diabetes tai diabetes mellitus eli kansanomaisesti sokeritauti on huomattavasti vanhempi sairaus, joka tunnettiin jo muinaisessa Egyptissä.

Linkki: http://chinese-school.netfirms.com/diabetes-histor...

Kirjoitat tuossa edellä sokerista ja sen syönnistä. Haluaisin huomauttaa ettei sokeritauti tule sokeria syömällä :-) asia on huomattavasti monimutkaisempi.

I-tyypin diabeetikolla elimistö ei tuota omaa insuliinia, ns Langerhansin saarekkeissa olevat beta-solut ovat lakanneet tuottamasta insuliinia. Ennen insuliinin keksimistä ja käyttöönottoa I-tyypin diabeetikon keskimääräinen elinikä oli n. vuosi taudin toteamisesta. Tauti todetaan viimeistään siinä vaiheessa kun jo noin 80% beta-soluista on tuhoutunut eikä tuota enää insuliinia. Insuliini korvaushoito on I-tyypin diabeetikolle elämän ja kuoleman kysymys.

Kirjoituksesi sisältö koskee siis yksinomaan II-tyypin diabeetikkoja, joilla omaa insuliinituotanto on vielä jäljellä. Silloin pelkkä ruokavaliohoito voi hyvinkin riittää.

Keskustyelu jatkukoon tv I-tyypin diabeetikko.

kylähullu (nimimerkki)

Tuo kirja kannattaa lukea. Olen kuullut, että lapsuusiändiabeetikot saattavat pärjätä pienemmillä lääkemäärillä.

Käyttäjän jyrisuominen kuva
Jyri Suominen

Pointti on se että 1-tyypin diabeteksen tilaa ei voi enää poistaa nykylääketieteelläkään, tulevaisuudesta ei ole tietenkään vielä tietoa..

Ruokavaliota noudattamalla 1-tyypin diabeetikon tarvitsee ottaa insuliinia vain vähän, ei ollenkaan, tai voi selvitä pitkäänkin ilman insuliinia.

Siis kun syöt hiilareita tarvitset insuliinia, koska elimistösi ei tuota enää omaa insuliinia sokerin eli hiilihydraatin käsittelyyn.

- Insuliinia tarvitaan siis ainoastaan sokerin eli hiilihydraatin käsittelyyn.

2-tyypin diabetes on selvästi vain lisääntymässä, siihen meillä jokaisella on siis riski sairastua.

Lukemalla tuon Antti Heikkilän kirjan, noudattamalla oikeasti hänen ohjeitaan, pääset itsekin helpomalla tulevaisuutta ajatellen, vaikka sairasta 1-tyypin diabetesta.

Diabetes taas aiheuttaa altistumista monelle muulle sairaudelle, kuten vaikkapa parkinsoniin. Diabetes sinänsä on monioireinen sairaus.

Diabeteksen hoidosta on vain tehty erittäin "monimutkainen" hoitaa, yksinkertainen satojakin vuosia sitten keksitty hoito toimii.

Tuossa toisessa "blogissa" on asiaa D-vitamiinista ja Suomalaisen lääkärin tekemä tutkimus lapsuusiän diabeteksesta sekä D-vitamiinin puutteesta ja siitä miksi sekin lisääntyy kokoajan, toki ruokavalio siihen vaikuttaa selvästi.

Ari Suhonen

Diabetesta tai ylipainoa minulla ei ole ollut, mutta kokemukseni vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta tukee blogin sanomaa. En ole laskenut hiilihydraattien määrää missään vaiheessa (saati kaloreita – niitä ei tarvitse ottaa huomioon ollenkaan), mutta tiedän suurin piirtein missä on mitäkin ja käytän niitä vähähiilarisempia vaihtoehtoja ja paljon hyviä eläinrasvoja ja proteiiniakin. Salaatin määrästäkään ei tarvitse tinkiä.

Aloitin VHH:n Heikkilän ohjeilla, mikä on siitä hyvä, että se ei anna valehdella itselleen liikaa, vaan pitäytyy perusasioissa. Sitten kun siihen pääsee sisälle, niin löytää itselleen sopivat ruuat ja määrät omien tuntemuksiensa perusteella.

Kolme ateriaa päivässä riittää vallan hyvin. Välipalojen tarvetta ei ole. Makeanhimo on hävinnyt lähes kokonaan. En olisi uskonut ellen olisi kokeillut. Siinä oli yksi syy vhh:n aloittamiseen. Epämääräiset vatsavaivat oli toinen ja mitä ilmeisimmin suureksi osaksi viljoista johtuvia. Vallitseva virallinen käsitys, että pitää mussuttaa jotain jopa kahden tunnin välein, sen verensokerin takia, tuntuu aivan älyttömältä.

Yksilöllisiä tietenkin ollaan enkä tiedä missä kenenkin rajat menee, mutta tietoisuus ruuan laadusta ja elintarviketeollisuudesta on ollut silmiä avaavaa.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Kumman tyypin diabeteksestä puhut? Vai kummastakin? Toisen syy on kait epäselvä, sillä se alkaa aikaisin. Toista voi kontrolloida syömisillä.

Käyttäjän jyrisuominen kuva
Jyri Suominen

No, molemmista tässä on kyse. Tutkimuksia ei aiheesta ei ole, kovasti ymmärtäisin että mitä vanhemmat ovat syöneet oman elinaikansa aikana, tehneet jälkeläisiä, niin mikä johtaa siihen että jälkeläisllä tulisi lapsuusiän diabetes (tai ei tulisi), eli tuo 1-tyypin diabeetes.

Otsikossa mainitaan että miten sitä diabtesta voi päästä eroon tai välttää diabetesta.
Mun mielestä molemmat liittyy silloin aiheeseen.

Kun vielä syödyssä nykyruuassa on niin paljon lisäaineita joita ravintoon ei kuulu, niin mikään ihme ei varmaankaan ole että sairaudet lisääntyy, kun alusta saakka vaikka kasveista tuote x on kasvanut maassa, sitä sitten aletaan jatkojalostamaan, kunnes jäljellä ei ole enää mitään ravinteita.
-Tämän asian on pakko vaikuttaa ihmisen rotuun ja evoluutioon kokonaisvaltaisesti, syömällä vaikka pelkkiä kaupan eines pöperöitä hyvin todennäköisesti tälläinen ihminen ei elä kovin pitkään eikä kovin paljon ole terveenä.
Eipä ole tätäkään aihetta tutkittu, eli eines vs terveys, jokainen varmaan ymmärtää miksi ei.

Kovin vaikeaa ruokateollisuuden ei olisi tuoda maahan puhtaita alkuperäistä tuotetta jota ei olisi prosessoitu, kun kuitenkin vaikka suurin osa noista aiemmin mainituista kasveista, niin suurin osa lääkkeistä on valmistettu juuri niistä.
Tästä aiheesta sitten myöhemmin.

Tässä maapallossa on vielä puhdasta ruokaa jäljellä, tutkimusta pitäisi lisätä ja alkaa laittamaan prosessointi kokonaan pois, jotta ihmiset voivat elää terveellisesti tai ainakin mahdollisuus siihen on oltava verrattuna nykyiseen järjestelmään.

Ruokamonopolit, tukut kauppiaat jne. periaate on se että ihmiset eivät voi valita mitä kaupassa myydään, se on päätetty yleensä muualla mitä ihmisille tarjotaan ostettavaksi, (sama järjestelmä päättää mitä tuotteet kaupassa maksavat) mielestäni on kansan oma asia/etu mitä he haluavat että kaupassa myydään sekä luonnollisesti se että tuotteet ovat oikeasti tervellisiä.
Näin varmasti halutaan toimia ainakin kun kyseessä on oma terveys ja/tai lapsen terveys ja tulevaisuus.

kylähullu (nimimerkki)

Kyllä kaupassa on valinnanvaraa ja luontaisesti kauppiaat ottavat mielellään sellaisia tuotteita, joita ihmiset ostavat.

Ei kaupiaat ilkeyttään myy ihmisille huonoa ruokaa.

kylähullu (nimimerkki)

Eikö tiede yleensä ole sellaista. Joku suuntaus lyö itsensä läpi, kaikki uskoo siihen. Toiset jää oppositioon. Heitä ei kuunnella. Miksi elintarviketeollisuus ei muka voisi muuttaa toimintaansa.

Käyttäjän jyrisuominen kuva
Jyri Suominen

kylähullu
"Kyllä kaupassa on valinnanvaraa ja luontaisesti kauppiaat ottavat mielellään sellaisia tuotteita, joita ihmiset ostavat.

Ei kaupiaat ilkeyttään myy ihmisille huonoa ruokaa."

Pitäähän tuo varmasti osittain paikkansa, hienon väriset tuotteet myyvät paremmin kuin tylsän väriset, suurin syy että kansa ei äänestä jaloillaan, on se että ihmiset eivät tiedä välttämättä paremmasta tai eivät halua luopua siitä "ruokavaliosta" jota he jo käyttävät.

Itse halun vaikuttaa siihen että ihmiset saavat tietää asioista, samasta syystä odotan mm. Valiolta ja Arlalta vastauksia luonnonmukaisuuteen ja D-vitamiiniin liittyen, että mitä he ovat mieltä tuotteen luonnonmukaisuudesta, niiden myynnistä jälleenmyyjille ja onko siinä luomussa esteitä ja mitkä estävät jne.

kylähullu (nimimerkki)

Valion maito on ykkönen.

Käyttäjän jyrisuominen kuva
Jyri Suominen

Tämä liityy siihen että on maitoa ja maitoa, alkuperäinen tuote tai jalostettu tuote.
Siihen että mikä on terveellistä, selviää myöhemmin.
Ihminen taitaa olla ainoa nisäkäs joka juo "maitoa" imetysiän jälkeen, niin miten se kuuluu ruokavalioomme on tietenkin eri asia.

Vieras (nimimerkki)

Pitäisi kuiten se luomutuotekin tietää. Jotta mistä ja millä hinnalla?
Ei sitä välttämättä ostamatta jätetä.

Vieras (nimimerkki)

Tänne on näköjään kotiutunut oikea terveystiedon "asiantuntija", joka on sitä mieltä, että lääketeollisuuden tarkoituksena on vain rahastaa. Viiteluettelosikin n vakuuttava: Heikkilä, Heikkilä..jne. Tottahan kirjoituksessakin on asiaakin, mutta ei mitään uutta.

Käyttäjän jyrisuominen kuva
Jyri Suominen

Niin, miksi me syömme sitä köyhdytettyä ruokaa ja samalla lääkeyhtiöt tekevät suurimman osan lääkkeistä kasveista, myyvät nuo alkuperäiset ravintoaineet meille takaisin lääkkeiden muodossa.
Kun samalla voisimme syödä puhdasta ruokaa ihan luomu muodossa ja ilman lisäaineita,eikä ilmassa ole ollenkaan rahastamisen makua...

Jos kirjoituksessa ei ole sinulle mitään uutta, silti Sinun tarvii varmaan sitten kommentoida kuitenkin asiaa -> Vähättelyä kommentissasi kyllä on mukana ja henkilöön liittyviä arvosteluja, mukaanlukien nimimerkin takaa kommentointi. Hyvä että löysit yhden hyvän kohdan:
"Tottahan kirjoituksessakin on asiaakin,".

Yleisohje:
Seuraavan kerran kun itse menet lääkärille, niin kyseenlaista asioita, kysy vaihtoehtoisista asioista sekä hoitomuodoista.

Toimituksen poiminnat